Delavnica »Učinkovita komunikacija na delovnem mestu«

 

Program delavnice je zasnovan na osnovah NLP (nevrolingvističnega programiranja) in izkušenj iz slovenskih in mednarodnih okolij. NLP je napredni sistem komunikacijskih orodij, orodij za vzpostavljanje kakovostnih odnosov in orodij za izgradnjo močnega pozitivnega odnosa. Kot tak je izjemno uporaben tako v poslovnem svetu, kot tudi v številnih situacijah v osebnem življenju.

 

Delavnica temelji na izboljšanju razumevanja soljudi in izpolnjevanje lastnega načina podajanja mnenj in informacij. Vsa ta znanja posledično vodijo do boljšega stika med sodelavci. Na delavnici bomo podali nekaj osnov teoretičnih znanja, v glavnem bomo delali v obliki praktičnega dela. Udeležence bomo neprestano spodbujali k aktivnemu sodelovanju. Praktično bomo delali timsko in v obliki igranja vlog.

Obravnavali bomo naslednje teme:

  • Komunikacijski model – Dobra komunikacija je temelj uspešnega delovanja na delovnem mestu. Spoznali bomo kako sprejemamo in dajemo informacije. Poudarek bomo dali verbalni in neverbalni komunikaciji.

  • Sistemi prezentacije – model 10 čutov VAKOG. Model razlaga čute in sisteme zaznavanja. Ko prepoznamo primarni zaznavni sistem sogovornika, je naša komunikacija s kupcem lažja in uspešnejša. Spoznali bomo »procesne besed in fraze«, to so tiste besede, ki jih možgani še posebej dobro zaznavajo ter moč besed
  • Vzpostavitev dobrega stika in zaupanja s sodelavcem ali stranko. Brez dobrega stika komunikacija ne steče. Podali bomo osnove vzpostavljanja dobrega stika.
  • Zaznavni položaji - so sestavina številnih tehnik, ki zaznavne položaje uporabijo, kot orodje v procesu pri spremembi negativnih čustev v pozitivne, pri poznavanju potreb sodelavcev in kupcev
  • Aktivno poslušanje – kozmetično, navadno in aktivno poslušanje in ključ za aktivno poslušanje
  • Dajanje vrnitvenega sporočila – sendvič model
  • Izdelava osebnega akcijskega načrta za izboljšanje komunikacije znotraj in zunaj podjetja. Ob zaključku vsake delavnice bodo udeleženci z našo pomočjo izdelali osebni akcijski plan. Vse udeležence bomo spodbujali, da vsa pridobljena znanja in veščine takoj uporabijo v praksi.

Kdo vodi delavnico?

Alenka Planinc Rozman. Ima dolgoletne izkušnje pri vodenju timov v mednarodnih in slovenskih podjetjih na področjih raziskovanja trga, razvoja informacijske tehnologije za prodajo, marketing, finance in organizacije in vodenje projektov. Uspešno je zaključila šolanje po programu NLP coach Mednarodne federacije za coaching (International Coach Federation - ICF, ZDA). Alenka ima mednarodni certifikat CPF - Certified Professional Facilitator pri IAF.
 
 
Ta spletna stran uporablja piškotke
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.
Ne strinjam se