Športne  aktivnosti 


Program "Z oddihom do večje poslovne uspešnosti" je kombinacija delavnice timskega coahinga in sprostitve ob športu. Pri športnih dejavnostih vam bodo pomagali z nasveti in vas spremljali visoko usposobljeni učitelji Centra Pokljuka z ustreznimi kvalifikacijami (profesorji športne vzgoje, študentje Fakultete za šport, bivši športniki).
V zimskem času lahko izbirate:
Biatlonom,  Tekom in hojo na smučeh, Krpljanjem, Pohodi po Pokljuki in Nordijsko hojo

Timske igre


Športne aktivnosti, lahko izvedemo v obliki timske igre. Igra bo imela določen cilj, za dosego katerega bo potrebno složno delovanje ekipe. Primer je igra »Iskanje skritega zaklada«. Med iskanjem zaklada  prehodimo določeno razdaljo, na posameznih postajah izvajamo razne elementarne in skupinske igre, poizkusimo se  tudi v streljanju z biatlonsko malokalibrsko puško. 

Pokljuka ponoči


V stadionskem področju je razsvetljena tekaška proga s streliščem, izven osvetljenega območja pa je aktivnosti mogoče izvajati z uporabo čelnih svetilk. Posebno doživetje pa sta krpljanje ali pohod z baklam po Pokljuki v nočnem časuni potrebno. 

Biatlon 


Biatlon je ena najzanimivejših zimskih športnih disciplin, ki vključuje tek na smučeh v prosti tehniki in streljanje. V Centru Pokljuka je možna izvedba streljanja, v kombinaciji s tekom na smučeh, krpljanjem, gorskim kolesarjenjem, streljanje vključeno v timsko igro ali pa povsem samostojno. Strelja se z malokalibrsko biatlonsko puško. Predznanje ni potrebno. 

Tek in hoja na smučeh


Tek in hoja na smučeh je aerobna aktivnost, ki velja za eno najbolj zdravih športnih dejavnosti. Ob izvajanju so vključene vse večje mišične skupine. Tek in hoja na smučeh sta primerna za vse starostne skupine. 

Krpljanje


Pohod s krpljami po zasneženi Pokljuki je posebno doživetje. Uporaba krpelj je enostavna, ob krpljanju pa uporabljamo še pohodne palice. Primerna obutev so planinski ali drugi zimski čevlji. 

Pohodi po Pokljuki 


Pohodi po Pokljuki so možni v zimskem in poletnem času. Poleti vas bomo vodili do bližnjih planin (Uskovnica, Javorniška planina), na vašo željo pa lahko tudi na Pokljuško barje. Na poti boste lahko občudovali neokrnjeno naravo in se naužili svežega planinskega zraka. Ob poti proti Uskovnici se bomo ustavili na energetskih točkah. 

Nordijska hoja 


Nordijska hoja je rekreativna dejavnost, ki je možno izvajati v vseh letnih časih. Predznanje ni potrebno, je pa primerna za vse starostne skupine. Zaradi uporabe palic, so ob hoji aktivne tudi mišice rok in zgornjega dela telesa. Gibanje je zelo podobno teku na smučeh v klasični tehniki. V zadnjih letih je nordijska hoja ena izmed najmnožičnejših rekreativnih dejavnosti po vsem svetu. Že dolga leta pa jo uporabljajo kot sredstvo za trening tekači na smučeh in biatlonci.

 

 NA VRH       KONTAKT

 

 
 
 
Ta spletna stran uporablja piškotke
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.
Ne strinjam se